Overskudsopmæsksomhed

I biblen står der, at Gud skabte verdenen på 7 dage. Faktisk kun på 6 dage. Den 7. dag var hviledag. Og hvorfor skulle Gud have en hviledag?

Det skulle han for ikke, at blive opslugt af sit eget skaberværk. Den 7. dag, hviledagen, var der for, at Gud kunne se og bevidne det, han havde skabt.

Når vi mennesker glemmer vores “overskudsopmærksomhed”, i vores stressede hverdag, bliver vi så opslugte af vores gøremål, vores udfordringer og historier, at vi glemmer, hvem der skaber vores liv.

Kun når skaberværket er indlejret i “overskudsopmærksomhed” kan det udvikle sig. Hvis der ikke er nogen til at se skaberværket. Så dør det. Kun ved, at blive set og bevidnet bliver skaberværket levende og guddommeligt.

Når vi lever, fuldt optagede af hverdagens trummerum, er vi indlejrede i vores dramaer, vores successer og fejltagelser. Vi bliver på den måde ubevidste, åndsløse skabninger, der går ned med stress eller skaber økologiske, økonomiske og sociale katastrofer. Vi dræber skabelsen.

Måske er det ikke så lineært, at det er en bestemt dag vi skal hvile. Oplev det som en metafor. Ha en syvende del af din opmærksomhed i overskud selv når du er i aktivitet og se hvad der sker. Næste gang du råber af dine børn eller deltager i et intenst forretningsmøde holder du en syvende del af din opmærksomhed ude af dramaet, kreationen. Blot uengageret, bevidnede, seende, hvilende. På den måde bliver du kreativ medskaber af liv.

I dagens effektivitets samfund et det en overvældende risiko, at glemme hviledagen. Gør som Gud. Lad en syvende del af opmærksomheden hvile. Det er det den 7. dag skal bruges til.

Leave a reply

Your email adress will not be published. Required fields are marked*